به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

مطالب پزشکی  / .  کدام سرطان بیشترین احتمال درمان را دارد ؟
Ebnesina Hospital cancer

 

اگرچه هنوز هیچ درمانی برای سرطان وجود ندارد، تشخیص و اقدامات درمانی بر روی بیماری در مراحل اولیه آن به میزان قابل توجهی شانس بهبودی فرد را افزایش می دهد.

درمان سرطان

سرطان بیماری ای است که به رشد و تکثیر غیر قابل کنترل سلول ها در قسمت های خاصی از بدن منجر می شود. این عارضه ممکن است از یک قسمت از بدن شروع شود و به دیگر نواحی شیوع پیدا کند. در نتیجه سرطان می تواند تأثیر شدیدی بر بافت ها و اعضای اطراف بگذارد.

با وجود سرمایه گذاری قابل توجه و سالها تحقیق و پژوهش در سراسر جهان، سرطان هنوز یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان است.

درمان موفق ممکن است تمام علائم بیماری را از بدن فرد حذف کند، پزشکان به این مرحله بهبودی می گویند. اگرچه سرطان می تواند بعد از بهبودی نیز برگردد که گاهی اوقات این اتفاق سال ها بعد رخ می دهد.

درمان کامل سرطان به معنی ریشه کردن تمام علائم بدون امکان بازگشت است. اگرچه ممکن است برخی افراد به صورت کامل مورد درمان قرار بگیرند اما هیچ روش درمانی خاصی برای آن وجود ندارد.

عوامل زیادی بر احتمال درمان موفقیت آمیز سرطان اثر می گذارند که در این میان می توان به نوع سرطان اشاره کرد.

برای درک تفاوت ها در احتمال درمان بین سرطان های مختلف، پزشکان از شاخصی به نام میزان بقای ۵ ساله استفاده می کنند. این رقم به درصد افرادی گفته می شود که ۵ سال بعد از تشخیص سرطان همچنان در قید حیات هستند.

میزان بقای ۵ ساله نشان دهنده ریشه کن کردن علائم سرطان نیست، بلکه ابزاری مهم به منظور مقایسه شدت نسبی انواع مختلف سرطان است. باید به یاد داشته باشیم که همواره عوامل دیگری نیز بر بقا از سرطان تأثیر گذارند که از جمله این موارد می توان به تشخیص زودهنگام بیماری اشاره کرد.

در این مقاله به ۷ نوع سرطان که بیشترین میزان بقای ۵ ساله را دارند نگاهی می کنیم.

سرطان سینه

میزان بقای ۵ ساله در مرحله ۰ و ۱ سرطان سینه بین ۹۹ تا ۱۰۰ درصد است؛ بنابراین افرادی که مبتلا به این نوع سرطان و این مرحله هستند تقریباً ۱۰۰ درصد احتمال بقای آنها برای حداقل ۵ سال بعد از تشخیص بیماری وجود دارد.

مرحله بیماری نشان دهنده اندازه و موقعیت تومور است. مرحله ۰ به رشد سلول های غیر عادی در بافت پستان و یا لوبول های درون پستان اشاره می کند. در این مرحله پزشک ممکن است این تومورها را سرطانی حساب نکند، اما می تواند نشان دهنده علائم بسیار اولیه سرطان باشد.

در مرحله ۱ سرطان سینه، تومورهای کوچکی وجود دارند که:

  • معمولاً کوچک تر از ۲ سانتی متر هستند
  • به بخش های دیگر بدن دست اندازی نکرده اند

پزشکان می توانند این نوع سرطان ها را قبل از اینکه به انواع شدیدتر سرطان تبدیل شوند، تشخیص و درمان کنند.

سرطان پروستات

سرطان پروستات میزان بقای ۵ ساله ۹۹ درصد در مراحل ۱ و ۲ دارد. سرطان پروستات یا خیلی کند رشد می کند و یا اصلاً رشد نمی کند و از شانس درمان بالایی برخوردار است.

سرطان بیضه

میزان بقای ۵ ساله این نوع سرطان برای تومورهای متمرکز(آنهایی که در بیضه ها قرار دارند)، حدود ۹۹ درصد است. برای تومورهای منطقه ای که به بافت ها و غدد لنفاوی نزدیک بیضه شیوع پیدا کرده اند، این میزان ۹۶ درصد است. در مراحل اولیه سرطان بیضه، پزشکان می توانند با حذف یک یا هر دو بیضه اقدام به درمان بیماری کنند.

حذف بیضه روش درمانی مؤثری است. اگرچه در صورت دست اندازی سرطان به سایر نقاط بدن مزایای کمی خواهد داشت.

سرطان تیروئید

سرطان تیروئید در مراحل ۱ و ۲ میزان بقای ۵ ساله ۱۰۰ – ۹۸ درصد دارد. تیروئید غده ای است که در گردن قرار دارد. هورمون ترشح شده توسط تیروئید بر روی سوخت و ساز کلی بدن تاثیر دارد.

بیشتر سرطان های تیروئید به کندی رشد می کنند که زمان بیشتری را برای اقدامات درمانی فراهم می کند. حتی وقتی سرطان به بافت های اطراف در گلو شیوع پیدا می کند هم حذف غده تیروئید می تواند روشی مؤثر در ریشه کن کردن بیماری باشد.

ملانوما

ملانوما دارای میزان بقای ۵ ساله ۹۲ و ۹۷ درصد به ترتیب در مراحل ۱A و ۱B است.

ملانوما سرطان پوست است و میزان بقای بالایی دارد چرا که به سادگی قابل تشخیص است. اغلب اوقات این امکان وجود دارد که ملانوما را در مراحل اولیه پیشرفت آن تشخیص و درمان کرد در این صورت شانس بقای فرد را افزایش می دهد. با این حال بدون تشخیص زودهنگام، ملانوما می تواند به قسمت های زیرین سطح پوست شیوع پیدا کند و از بین بردن آن سخت تر شود.

سرطان گردن

میزان بقای ۵ ساله سرطان گردن در مراحل ۰ و ۱A، ۹۳ درصد است. تشخیص زودهنگام به پزشکان اجازه می دهد تا سلولهای با رشد غیر عادی را قبل از شیوع به دیگر قسمت های بدن درمان کنند. حتی در مراحل بعدی این نوع سرطان هم سلول های سرطانی بسیار کند رشد می کنند و که در نتیجه درمان همچنان می تواند مؤثر باشد.

لنفوم هاجکین

لنفوم هاجکین دارای میزان بقای ۵ ساله حدود ۹۰ درصد در مراحل ۱ و ۲ است.

بالا بودن نسبی میزان بقای در لنفوم هاجکین به علت واکنش خوب آن به رادیوتراپی است. این بدین معنی ست که میزان بقا در کسانی که به شکل های پیشرفته تری از این بیماری مبتلا هستند نیز بالا است. اگرچه دیگر انواع لنفوم نسبت به درمان واکنش خوبی ندارند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *