به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

اسکوپی  / .  نکاتی در مورد آندسکوپی فوقانی
آندوسکوپی فوقانی

آندوسکوپی فوقانی روشی است که به منظور بررسی و معاینه بصری دستگاه گوارش استفاده می شود.

آندوسکوپی فوقانی

آندوسکوپی فوقانی روشی است که به منظور بررسی و معاینه بصری دستگاه گوارش استفاده می شود. این روش با استفاده از یک دوربین کوچک که در انتهای یک لوله بلند و انعطاف پذیر قرار گرفته است، انجام می شود. متخصصین گوارش از آندوسکوپی برای تشخیص و در برخی موارد درمان بیماری هایی که بر مری، شکم و روده کوچک اثر می گذارند، استفاده می کنند.

چرا آندوسکوپی فوقانی ؟

از این روش به منظور تشخیص و در برخی موارد درمان بیماری هایی که بر روی قسمت فوقانی سیستم گوارش بدن شامل مری، شکم و روده کوچک اثر می گذارمد استفاده می شود.

پزشک به یکی از دلایل زیر آندوسکوپی را توصیه می کند.

  • بررسی علائم. آندوسکوپی ممکن است به پزشک در تعیین علل علائم و نشانه ها مانند حالت تهوع، استفراغ، درد شکمی، مشکل در بلع غذا و خونریزی های گوارشی، کمک کند.
  • تشخیص. پزشک از آندوسکوپی برای جمع آوری بافت های نمونه ( بیوپسی ) برای آزمایش بیماری هایی مانند کم خونی، خونریزی، التهاب، اسهال و یا تومورهای دستگاه گوارش استفاده کند.
  • درمان. پزشک می تواند با استفاده از آندوسکوپی ابزارهای مخصوصی را برای درمان برخی مشکلات سیستم گوارش مانند سوزاندن رگ های دارای خونریزی، گشاد کردم مری باریک، بریدن پولیپ یا حذف کردن جسم خارجی، وارد بدن بیمار کند.

در برخی موارد آندوسکوپی با دیگر روش ها ترکیب می شود، مانند سونوگرافی. در این روش یک پروب سونوگرافی به آندوسکوپ متصل می شود تا تصاویر تخصصی از دیواره مری یا شکم به دست آید. از آندوسونوگرافی همچنین به منظور تهیه تصاویر از اعضاء و قسمت هایی از بدن که به سختی در دسترس هستند مانند پانکراس، استفاده می شود.

عوارض آندوسکوپی

آندوسکوپی روشی بسیار ایمن است و برخی عوارض نادر آن عبارتند از:

  • خونریزی. در صورتی از آندوسکوپی به منظور بافت برداری ( بیوپسی ) و یا درمان مشکلات سیستم گوارشی استفاده شود، احتمال بروز خونریزی بعد از انجام آن بیشتر می شود. در برخی موارد نادر بعد از خونریزی ممکن است به تزریق خون نیاز باشد.
  • عفونت. بیشتر آندوسکوپی ها به منظور معاینه و یا بافت برداری استفاده می شوند و خطر عفونت کم است. در صورتی که روش های دیگری نیز به عنوان بخشی از آندوسکوپی استفاده شود ریسک عفونت بیشتر می شود. بیشتر عفونت ها جزئی هستند و با مصرف آنتی بیوتیک درمان می شوند. در صورتی که احتمال عفونت وجود داشته باشد پزشک قبل از انجام آندوسکوپی از آنتی بیوتیک به منظور پیشگیری از عفونت استفاده می کند.
  • پارگی در دستگاه گوارش. پارگی در مری یا بخش دیگری از دستگاه گوارش فوقانی ممکن است به بستری شدن بیمار و جراحی نیاز داشته باشد. احتمال وقوع این عارضه بسیار کم است.

با دنبال کردن دقیق دستورالعمل های پزشک به منظور آماده شدن برای انجام آندوسکوپی مانند ناشتا بودن و عدم مصرف برخی داروها می توانید احتمال بروز عوارض را کاهش دهید.

علائم نشان دهنده عوارض

بعد از انجام آندوسکوپی در صورت بروز هر یک از موارد زیر در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

  • تب
  • درد قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • مدفوع خونی، سیاه و یا خیلی تیره
  • سختی در بلع غذا
  • درد شدید و متداوم شکم
  • استفراغ، به خصوص در صورتی که استفراغ شما خونی و یا شبیه دانه های قهوه است

آماده سازی قبل از آندوسکوپی

به منظور آماده شدن برای انجام آندوسکوپی پزشک دستورالعمل های خاصی تجویز می کند که در برخی موارد شامل موارد زیر است.

  • روزه بگیرید. ۴ تا ۸ ساعت قبل از انجام آندوسکوپی باید دست از خوردن و نوشیدن بکشید تا اطمینان حاصل شود شکم خالی است.
  • عدم مصرف برخی داروها. باید از مصرف داروهای رقیق کننده خون در روزهای قبل از آندوسکوپی خودداری کنید. رقیق کننده های خون ریسک خونریزی در حین آندوسکوپی را افزایش می دهد. اگر به برخی بیماری ها مانند دیابت، بیماری قلبی و یا فشار خون مبتلا هستید حتما به پزشک اطلاع دهید.

قبل از انجام آندوسکوپی در صورت مصرف هر گونه دارو و یا مکمل حتما آن را به پزشک اطلاع دهید.

آندوسکوپی در بیمارستان ابن سینا

بیمارستان ابن سینا با بهره گیری از پزشکان متخصص و مجرب و تجهیزات و دستگاه های پیشرفته و مدرن آماده ارائه خدمات به مراجعین محترم است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و نوبت دهی با شماره تلفن ۰۲۱ – ۴۷۹۰۰ تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *