به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد.

بخش ها (دپارتمان)  / .  NICU و نوزادان
NICU

NICU و نوزادان

بخش NICU یکی از بخش های مهم و پشتیبان بلوک زایمان در مراکز بیمارستانی بوده که محیطی امن برای تولد نوزادان به خصوص نوزادان نیازمند به مراقبت های تنفسی را ایجاد نموده و ارائه خدمات و اقدامات درمانی مناسب را امکان پذیر می سازد.

بخش NICU دارای واحدهای مختلف است:

دارای ۶ تخت بستری با تجهیزات پزشکی کامل شامل انکوباتور، مانیتور، ونتیلاتور، پالس اکسیمتری، تخت احیاء و NCPAP دستگاه های فتوتراپی ، تصویربرداری پرتابل و… می باشد که در این واحد بسیار تحسین برانگیز خدمات درمانی کامل به نوزادان ارائه می شود. (همچنین امکان انجام سونوگرافی و اکوکاردیوگرافی پرتابل نیز از مشخصات ویژه این بخش می باشد)

یکی از مشخصات استثنایی NICU در این مرکز ، وجود اتاق مادران می باشد که این اتاق با کلیه امکانات رفاهی (هتلینگ) درمجاورت بخش NICU قرار گرفته و جهت استراحت مادران و دسترسی هر چه بهتر به نوزادان و حضور دائمی آنها در نظر گرفته شده است. این اتاق مجهز به سیستم احضار پرستار نیز می باشند.

در انتهای سالن بخش و در مجاورت اتاق استراحت مادران دارای دو دستگاه شیردوش برقی، یخچال ذخیره شیر و یک دستگاه تلویزیون و DVD (جهت آموزش مادران) و کلیه ی وسایل کمک آموزشی می باشد.

شامل واحد واکسیناسیون و غربالگری تیروئید، واحد شنوایی سنجی (مستقر در درمانگاه)، کلینیک فوق تخصصی نوزادان که خدمات ارائه شده به نوزادان را تکمیل می نماید.

مسئولین و کادر درمانی NICU :

سرپرست علمی و رئیس  بخش:

سرکار خانم دکتر نسرین خالصی  فوق تخصص نوزادان، که نظارت مستقیم به بخش را به عهده دارند.

کادر پزشکی مقیم NICU :

تعداد ۶ نفر از متخصصین اطفال باتجربه و با سابقه نیز بصورت ٢۴ ساعته در بخش حضور دارند و بیماران را ویزیت می نمایند.

سرپرستار بخش :

سرکار خانم فائزه سپهری  با سایقه ی ۸ سال سرپرستاری در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان.

کادر پرستاری و پرسنل :

شامل ١٠ نفر پرستار و پرسنل مجرب و دارای سابقه کاری در NICU که تحت نظر سرپرستار با تجربه و ورزیده انجام وظیفه می نمایند.

نحوه پذیرش:

در بخش NICU پذیرش بیمار به صورت مستقیم یا غیر مستقیم صورت می گیرد .

پذیرش به صورت مستقیم از اتاق عمل یا زایمان به وسیله انکوباتور پرتابل از طریق آسانسور موجود در بخش نوزادان که در اتاق نرسری می باشد وارد بخش می شوند و تحویل یکی از پرستاران یا ماماهای بخش داده می شود . و نوزاد بلافاصله به تخت احیاء و زیر وارمر گذاشته و ترشحات دهانی و بینی ساکشن شده و ادمیت می شود. و سپس مانیتورینگ و کنترل علائم حیاتی ، اندازه گیری وزن و قد و Vitk تزریق می شود. و توسط پزشک مقیم معاینه میشود و سپس در سرویس یکی از پزشکان آنکال بستری می گردد. حال بر اساس وضعیت بالینی نوزاد بستری در NICU و یا post می گردد و سپس order های پزشک را اجراء کرده که طبق روتین نوزادان بستری در NICU و یا post حتماً آزمایشات ارسال و گرافی از ریه انجام و اجرا می شود. سرم تراپی شروع می شود. و دوره درمان آنتی بیوتیک گذاشته شود. و در بعضی از موارد هم نوزاد اینتوبه و تزریق سوروانتا صورت می گیرد. در بخش مراقبت ویژه کلیهً نوزاد توسط پزشکان فوق نوزادان ویزیت میشوند.

پذیرش به صورت غیرمستقیم، برگه دستور بستری توسط پزشک مقیم نوشته و به همراه یکی از والدین داده تا کارهای پذیرش را انجام داده و سپس برگه پذیرش و بستری توسط والدین به بخش تحویل داده می شود. که این پذیرش از طریق کلینیک یا اورژانس یا مطب یا بیمارستان های دیگر صورت می گیرد. نوزاد را به همراه برگه پذیرش بستری در سرویس یکی از آنکال ها وارد بخش گردیده و توسط پزشک مقیم معاینه می گردد. و در سرویس یکی از آنکال ها بستری می گردد. و باقی موارد و اجرائیات مثل پروسه قبل می باشد.

کلیه ی نوزادان متولد شده در این بیمارستان توسط ماماهای اتاق زایمان با انکوباتور پرتابل به وسیله آسانسور پس از ۱ ساعت تماس پوستی و تغذیه با شیر مادر به همراه مادر به طبقه ی سوم منتقل و نوزاد تحویل پرستار نوزادان می شود .

بعد از شستشوی دست و پوشیدن دستکش در حضور ماماهای اتاق زایمان نوزاد زیر وارمر گذاشته می شود. سپس شروع به چک کردن نوزاد می پردازند که عبارتند از :

مراحل چک کردن نوزاد:

  • دستبند نوزاد با برگه آپگار نوزاد به طور کامل چک می شود. نام و نام خانوادگی مادر، نام و نام خانوادگی پدر، نام پزشک زنان مادر
  • جنسیت نوزاد با برگه آپگار مطابقت داده می شود .
  • بند ناف نوزاد از کلامپ و خون ریزی چک می شود .
  • وضعیت ظاهری به طور کامل چک می شود. اگر موردی غیرطبیعی دیده می شود حتماً به مامای اتاق زایمان شفاهاً گفته شود و در برگه آپگار ثبت می شود .
  • نمونه خون بند ناف نیز تحویل گرفته می شود.
  • پشت برگه آپگار توسط فرد تحویل گیرنده به طور کامل می بایست پر شود.
  • در آخرین مرحله در صورت نبودن مشکل مامای اتاق زایمان بخش نوزادان را ترک می کند .
  • قبل از شروع ادمیت حتماً حوله خیس را بر داشته و نوزاد را خشک می کنند.

مراحل ادمیت یک ساعت پس از تولد عبارتند از:

بعد از این که تمام این مراحل تمام شد مرحله بعدی تزریق واکسن است:

ترخیص بیماران :

در هنگام ترخیص نوزادانی که در بخش بستری و دوره درمان به انجام رسیده و به  بهبودی کامل دست یافته اند و BF شده است  و آماده ترخیص می باشد، در بخش و در مکانی مجزا  در کنار مادر گذاشته و شیر داده می شود و لباس پوشیدن، حمام کردن، نحوه تعویض پوشاک نوزاد، نحوه نگهداری بندناف ، بغل گرفتن نوزاد، دادن داروهای خوراکی از جمله ویتامین ها، نسخه های دارویی، پیگیری پس از ترخیص مثلاً در صورت نیاز و دستور پزشک انجام سونوگرافی ها، معاینه چشم مخصوصاً در نوزادانی که اینتویه بوده و یا پره مچوریتی (نارس) زیر w36 می باش، انجام ROP ( رتینوپاتی ) پس از ترخیص – ABR ( سنجش شنوایی) سه ماهگی ، سونوگرافی در یک ماهگی ویزیت ۴۸ ساعت آینده توسط پزشک ادامه واکسیناسیون توصیه می شود. انجام آزمایشات غربالگری و کپی از خلاصه پرونده، پمفلت های آموزشی به والدین داده می شود . و در دفتر ثبت آموزشی از والدین امضاء و اثر انگشت گرفته می شود. و هنگامی که یکی از والدین نوزاد برگه ی ترخیص را به بخش تحویل داده به نوزاد قطره فلج اطفال خورانده می شود و سپس از بخش و بیمارستان خارج می گردد.

ترخیص نوزاد سالم :

بعد از ویزیت پزشک متخصص اطفال در صورت داشتن دستور ترخیص این مراحل باید طی شود :

  1. نوزاد با کات و به همراه پدر و نیز کارت شناسایی پدر به بخش نوزادان آورده می شود.

ادامه بعد از گرفتن برگه خروج

  1. قطره فلج اطفال خوراکی به نوزاد داده می شود .
  2. توصیه به انجام ویزیت در ۴۸ ساعت آینده.
  3. پمفلت های آموزش غربالگری داده می شود.
  4. توصیه به انجام تست های غربالگری در بین روزه های ۵-۳ تولد نوزاد و آدرس مراکز غربالگری در بخش نوزادان موجود است که تحویل والدین می گردد .
  5. کارت واکسن به والدین داده می شود و در مورد انجام واکسیناسیون توصیه کافی می گردد.
  6. در مورد علائم ناکافی بودن شیر مادر و به علاوه ایکتر توصیه می شود.
  7. دستبند نوزاد مجدداً چک می شود و نوزاد تحویل پدر می گردد و در دفتر تحویل به والدین امضاء و اثر انگشت گرفته می شود.

برای رفتن به این بخش باید به طبقه ۳ بیمارستان مراجعه نمائید.

مشاهده تصاویری از بخش NICU:

ساعات کاری